Je wilt je huis of appartement verkopen

Makelaar voor de startersmarkt.

Je bent van plan om je huis of appartement te verkopen en je zoekt een makelaar in de omgeving Helmond die je daarbij kan helpen. Er zijn redelijk wat makelaars in Helmond, waardoor de keuze er niet makkelijker op wordt. 

Nu ben je op de site van Simak de Startersmakelaar in Helmond terechtgekomen en je leest nu deze tekst om erachter te komen wat wij voor je kunnen doen. Super leuk dat je er bent!! 

Wij zijn een jong kantoor met de ambitie om flink wat woningen in Helmond en omgeving te verkopen. Simak pakt de boel net wat anders aan. Onze speerpunten zijn: bereikbaarheid, expertise, duidelijk taalgebruik, laagdrempelig en tevreden klanten.

"Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat kan Simak voor mij betekenen? Waarom zou ik ervoor kiezen om Simak uit te nodigen?"

Daar gaan we je nu van proberen te overtuigen. We hebben er zin in!

Specialist 

Simak heeft zich gespecialiseerd in de verkoopbemiddeling van starterswoningen in Helmond en directe omgeving. Dit zijn woningen tot zo’n € 300.000,-

Door de specialisatie in de startersklasse weten we als geen ander hoe een starter naar woningen zoekt. Deze expertise zorgt ervoor dat we je perfect kunnen adviseren en je woning zo in de markt kunnen zetten dat we de beste deal voor je kunnen regelen.

woning verkopen

Simak staat je bij van a tot z bij,  van advies (start verkooptraject) tot zekerheid (transport bij notaris)

De verkoop van een woning is een intensief traject waar stiekem veel bij komt kijken. Simak ontzorgt je door alle belangrijke zaken op zich te nemen. Zo weet je aan het eind van het traject dat alles perfect is geregeld.

Dit alles doen we op een laagdrempelige manier. We gebruiken normaal taalgebruik om je alles uit te leggen en toe te lichten. We zijn namelijk geen deftige, stoffige en oude makelaar. We zijn een jong team met ambitie. Simak is helder, duidelijk en fris.

Wat doet Simak voor mij?

Om het één en ander wat overzichtelijk te maken, lichten we hieronder de belangrijkste zaken bij de verkoop van huizen en appartement even toe.

Tuinbord Simak 

  • Verkoopadvies: een belangrijk onderdeel is hoe de woning in de markt gezet kan worden. De vraagprijs hebben we het dan over. Veel elementen bepalen de juiste vraagprijs van een woning. Niet alleen de staat en ligging van de woning, maar ook de wensen van jou als verkoper zijn daarin wezenlijk belangrijk. Tijdens ons eerste gesprek (kennismaking en inventarisatie) stellen we verschillende vragen om inzicht te krijgen in jouw wensen. De antwoorden kunnen we gebruiken om je het perfecte verkooptraject te adviseren die past bij jouw wensen, eisen en toekomstplannen. Dit verkoopadvies presenteren we tijdens ons tweede gesprek. We lichten dan het advies toe (prijs, presentatiemiddelen en advertentiekanalen) en laten je zien wat de kosten van de verkoopbemiddeling zijn.

  • Juridisch dichttimmeren: Simak zorgt ervoor dat je aan het eind van de rit weet dat alles goed geregeld is. Dit begint al bij de start van de verkoop. We controleren alle juridische elementen die met de woning te maken hebben en inventariseren alles wat belangrijk is. Zo kunnen we de kopers informeren waar nodig en voorkomen we discussies achteraf.

  • Presentatie voorbereiden: een goede presentatie is het halve werk. We gaan aan de slag om de presentatie die bij jouw woning past in elkaar te zetten. De fotograaf komt om professionele foto’s van je huis of appartement te maken. Ook de tekenaar gaat aan de slag om mooie plattegronden te maken. Als alles klaar is en de presentatie compleet is, gaat de woning online.

  • De koper zoeken: eenmaal online kunnen we echt aan de slag. Bezichtigingen doen, vragen beantwoorden, mailen, bellen, appen. Alles om ervoor te zorgen dat zoekers enthousiast worden en jullie woning willen kopen.

  • De koper gevonden: we gaan onderhandelen. Een spannend proces. Door je goed te adviseren, in te schatten wat de koper wil en kan, gaan we het hoogst haalbare resultaat voor je nastreven. Stap voor stap loodsen we je door de onderhandeling met hopelijk een positief resultaat.

  • Koop afronden: als de onderhandeling succesvol is geweest, hebben we de koper. Tijd voor de koopakte. Vaak wordt dit de voorlopige koopakte genoemd, maar deze is zeker niet vrijblijvend. De koper bindt zich aan je en er worden veel afspraken in opgenomen.

  • Eindfase: als de koopakte is getekend, houden we het proces in de gaten. De koper moet de financiering regelen en de notaris gaat alvast aan het werk om de overdracht voor te bereiden. Simak blijft een vraagbaak en controleert of de koper de verplichtingen nakomt.

  • Sleutel overhandigen
  • Overdracht: op de dag van de overdracht plannen we eerst een inspectie. De koper mag de woning controleren of deze zo is als afgesproken. De meterstanden worden opgenomen en daarna………. op naar de notaris. Als de notaris eindelijk klaar is met de lange uitleg, kun je de handtekening zetten en de sleutels aan de nieuwe eigenaren geven.

Wil je meer informatie over verkoopbemiddeling door Simak de Startersmakelaar?

Ja, ik wil meer weten over verkoopbemiddeling