Aankoopbemiddeling voor doorstromers

Een huis of appartement kopen met aankoopbemiddeling van Simak. Dé specialist in huizen en appartementen in de startersklasse. 

Simak help je graag bij het kopen van je volgende woning. We loodsen je door het ingewikkelde proces, leggen je alles uit en nemen de communicatie met de andere makelaar op ons. Met plezier doorlopen we het hele proces met je om het huis of appartement te kopen dat bij je past. Op een duidelijke en laagdrempelige manier. Dan kun je straks met een big smile naar je nieuwe stupje. 

Simak kent de woningmarkt in de startersklasse als geen ander. Dit zijn huizen en appartementen in de prijscategorie tot zo’n € 275.000,- Door deze specialisatie kan Simak de Startersmakelaar je perfect adviseren over de huizen, prijzen, juridische aspecten en de omgeving. 

Steeds meer kopers kiezen voor een aankoopmakelaar. Je krijgt bij aankoopbemiddeling niet alleen advies over de bouwkundige staat en de juridische bijkomende zaken. Een goede aankoopmakelaar zorgt er ook voor dat de woning voor een juiste prijs gekocht kan worden. Of we nu een normale onderhandeling moeten voeren of je adviseren over een inschrijving. Simak zorgt ervoor dat je weet wat je koopt en dat je niet te veel hebt betaald. 

Hoe je het ook went of keert, als je een huis of appartement koopt, ben je emotioneel betrokken. Simak voorziet je van nuchter advies en filtert emoties uit in de communicatie naar de verkopers. Zo creëer je een solide onderhandelingspositie, die ervoor zorgt dat de onderhandeling gunstiger uitvalt voor jou als koper. De kosten van een makelaar verdienen zichzelf dan ook zo terug.

Een gerust gevoel

Als je een huis gaat kopen, dan let je op de ligging, afwerking, stijl, oriëntatie van de tuin of het balkon, hoeveel slaapkamers er zijn, etc. Dit zijn wezenlijk belangrijke zaken en daar zou ook de focus moeten liggen. Een nieuw thuis moet vooral goed voelen. Het gevoel is namelijk het enige dat je niet kunt verbouwen. 

Waar de meeste kopers niet graag mee geconfronteerd worden, zijn zaken als: 

  • Bestemmingsplan; 
  • Beeldkwaliteitsplan; 
  • Erfdienstbaarheden; 
  • Kwalitatieve verplichtingen; 
  • Staat van onderhoud; 
  • Onzekerheden over eventuele (verborgen) gebreken.

Dat zijn nou juist de zaken die Simak de Startersmakelaar voor je uitzoekt en waarover je van advies wordt voorzien.

Wat doet Simak als aankoopmakelaar?

Zoals je hierboven hebt gelezen, doet een aankoopmakelaar best veel voor je. Bij Simak ben je verzekerd van een goede communicatie en zuiver, nuchter advies.

Aankoopbemiddeling bij Simak bevat aardig wat onderdelen.

Kennismaken: het is prettig om elkaar gesproken te hebben voordat er gestart wordt met de aankoopbemiddeling. Tijdens de kennismaking krijgt de makelaar van Simak ook een goed beeld van je woonwensen en -eisen. 

Huizen zoeken: indien gewenst, kan de makelaar van Simak op basis van je woonwensen en eisen op zoek gaan naar geschikte woningen. 

Gekozen woning inspecteren: heb je een huis of appartement gevonden welke je fijn vind, dan gaat de makelaar van Simak de woning goed inspecteren tijdens een bezichtiging. De bevindingen worden uitgebreid met je besproken. Vanaf dit moment mag de verkopend makelaar jou niet meer benaderen. Alle communicatie met de verkoper verloopt dan via de makelaar van Simak. 

Juridische informatie inwinnen: er hangen heel wat regels aan woningen en het kopen ervan. De makelaar van Simak zoekt uit wat precies van toepassing is op die ene woning die je hebt uitgekozen. Wederom worden de bevindingen met je besproken, zodat je weet wat je koopt. 

Vooroverleg onderhandelingen: voordat er onderhandeld wordt, is het belangrijk de onderhandelingspositie in te schatten. De makelaar van Simak adviseert je hierover en maakt een inschatting hoe het beste gestart kan worden met de onderhandelingen. Een eventuele zwakke onderhandelingspositie moet omgedraaid worden, zodat je als kopende partij sterker in het gesprek komt te staan. 

Onderhandelingen voeren: tijdens de onderhandelingen word je continu op de hoogte gehouden van de communicatie tussen de makelaar van Simak en de verkopend makelaar. Voor ieder nieuw bod dat er gedaan wordt, zal de makelaar van Simak de situatie met je bespreken en je adviseren over een eventueel tegenvoorstel. 

Afronden: zodra er overeenstemming is met de verkopers, maakt de verkopend makelaar de koopakte. De makelaar van Simak controleert of alle afspraken correct in de koopakte staan. De makelaar van Simak legt je ook uit wat er in de koopakte allemaal staat zodat je weet wat je ondertekent.

Controle en advies: tot het moment dat de woning passeert bij de notaris en je daarmee eigenaar wordt van de woning, kan er van alles gebeuren. Wat er ook gebeurt, de makelaar van Simak  geeft advies en regelt de zaken die dat verlangen. 

Inspectie: voordat de woning bij de notaris passeert, gaan we gezamenlijk de woning inspecteren. Er wordt goed gecontroleerd of alles nog zo is als op het moment toen de mondelinge overeenstemming werd bereikt. Zo niet, dan moeten er afspraken gemaakt worden met de verkoper. De makelaar van Simak regelt dit natuurlijk ook voor je. 

Meer informatie over aankoopbemiddeling

Als je na het lezen van bovenstaande meer wilt weten, dan kun je de makelaar van Simak uitnodigen om eens bij je thuis te komen. Dan kun je al je vragen op hem afvuren.

Klik hier om een vrijblijvende afspraak te maken